Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 02.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 1 septembrie, pe raza județului nostru, 46 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 92 de societăți comerciale și au fost legitimate 149 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 29 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 3160 de lei. Scopul acțiunilor este conștientizarea importanței respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea în mod corect a măștii de protecție.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 1 septembrie, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 17 locații, fiind aplicate 10 sancțiuni, astfel: 5 amenzi în valoare de 1.300 lei, respectiv 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii montani de la Rodna, Piatra Fântânele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!