Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 02.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la activitățile desfășurate ieri, 1 august a.c., la acțiunile punctuale au acționat în sistem integrat 69 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 161 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost legitimate peste 330 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 110 autovehicule, dintre care 6 mijloace de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse, 3 pentru nereguli de natură economică, 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, celelalte fiind aplicate pentru abateri de altă natură.

Jandarmii raportează că ieri au verificat Au fost aplicate 39 de sancțiuni, astfel: 12 amenzi în valoare totală de 5.750 lei și 27 de avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind vericate 90 de locații.

Astăzi, duminică, 02 august a.c., sunt executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

De asemenea, jandarmii montani patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni prin care este verificat modul de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus de către agenții economici și de către turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel national în ultimele 24 de ore este de 1075, un număr îngrijorător astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!