Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 01.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la activitățile desfășurate ieri, 31 iulie a.c., la acțiunile punctuale au participat 44 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost legitimate peste 85 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 82 de autovehicule, dintre care 48 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4400 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse, celelalte fiind aplicate pentru abateri de altă natură.

Jandarmii raportează că ieri au verificat 38 de locații, fiind aplicate 11 sancțiuni, astfel: 5 amenzi în valoare de 1.900 de lei și 6 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Și jandarmii montani execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Acțiuni de acest gen vor fi organizate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar și cu alte instituții cu atribuții de control. Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția asupra importanței respectării regulilor privind distanțarea social și a purtării în mod corect a măștii de protecție.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare pentru creșterea conștientizării necesității de a respecta măsurile de protecție individuală și de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național în ultimele 24 de ore este de 1225, un număr îngrijorător astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!