Comunicat de presă – 30.06.2021

Vaccinarea în mediul rural, tendințele climatice în Bistrița-Năsăud și campania-concurs antidrog “Tineri pentru Tineri”, subiecte abordate în ședința Colegiului Prefectural din luna iunie

Ședința Colegiului Prefectural din această lună, prezidată de prefectul Stelian Dolha, a fost deschisă printr-o informare din partea Direcției de Sănătate Publică privind situația vaccinării din Bistrița-Năsăud, cu accent pe vaccinarea în mediul rural.

De asemenea, a fost prezentat certificatul verde european, care, începând cu luna iulie, va putea fi folosit de persoanele care s-au vaccinat împotriva Sars-CoV-2, dețin un certificat de testare cu rezultat negativ sau au fost confirmate cu CoVid-19.

O altă temă abordată în cadrul colegiului a fost cea a activităților de bună practică în ceea ce privește spiritul civic și voluntariatul, avându-l ca invitat pe Mihai Bălan, administratorul paginii Meteo.NORD.ro. Invitatul a realizat o analiză a schimbărilor și tendințelor climatice în județul Bistrița-Năsăud, bazată pe datele pe care le colectează din pasiune.

Concursul “Tineri pentru Tineri” a fost abordat în finalul ședinței, iar judecătorul Cristi Danileț, personalitate implicată în activități dedicate educației juridice în rândul tinerilor, îndeosebi concentrate pe prevenția consumului de substanțe nocive, a transmis un mesaj video adresat organizatorilor, sponsorilor și participanților la concursul inițiat de Instituția Prefectului.

În cele din urmă, a fost realizată premierea participanților care au realizat cele mai bune lucrări în cadrul concursului antidrog „Tineri pentru tineri” din anul 2020, suspendat temporar din cauza pandemiei cauzată de CoronaVirus.

Astfel:

  • locul I este ocupat de Georgiana-Liana HEREA (București),
  • locul II de Octavian Vasile DIACONU (Caransebeș),
  • iar locul III de Alina-Roxana PINTICAN (Bistrița).

Fiecare dintre participanții premiați a transmis un mesaj în cadrul premierii, chiar dacă o parte dintre ei nu au putut fi prezenți fizic la restrânsa festivitate.

Prefectul Stelian Dolha: “Le mulțumesc tuturor celor care au sprijinit acest concurs și tuturor participanților! Mă bucur mai ales pentru că toți cei care ni s-au alăturat cu inima deschisă au demonstrat prin implicarea lor că sunt conștienți de cât de important este fiecare gest pentru a contribui în rezolvarea acestei probleme sociale reprezentată de consumul de droguri. Fiecare aport adus prevenției consumului de droguri poate contribui la salvarea unei vieți din pragul dependenței. Activitățile noastre antidrog vor continua!“.

Reamintim faptul că, pentru desfășurarea și premierea concursului Antidrog „Tineri pentru Tineri”, Instituția Prefectului a avut ca parteneri:

→ TERAPLAST S.A.,

→ ROMBAT S.A.,

→ TRANSMIXT S.A.,

→ RCB ELECTRO 97 S.A.,

→ TRANSILVANIA PRINT,

→ Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud,

→ Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud,

→ Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud,

→ Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud,

→ Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud.