Comunicat de presă – 30.05.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Pe data de 1 iunie, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte din Bistrița va lucra exclusiv pentru minori

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, structura ce funcționează în cadrul Instituției Prefectului din Piața ”Petru Rareș” își deschide porțile și îi așteaptă pe copii cu surprize inedite în cadrul evenimentului ”Pașaport pentru Vacanță”.

Astfel, miercuri, 1.06.2022, în intervalul orar 8.00-14.00, fără programare prealabilă, vor putea fi depuse, la ghişeu, pe bază de bon de ordine, cererile de eliberare a paşapoartelor pentru cei cu vârsta sub 18 ani. Aceștia se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice ori oficiile consulare) sau însoțiți de părinți (în cazul minorilor cu vârsta mai mică de 14 ani).

Cei care vor să solicite depunerea cererii de eliberare a pașaportului pentru minori pot consulta pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv dovada plății taxei care trebuie achitată în prealabil.

De ziua lor, cei interesați vor putea discuta cu angajaţii Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte pentru a afla traseul până la realizarea unui document de călătorie. Pe lângă ”Pașaportul pentru Vacanță”, cei care vor trece pragul structurii bistrițene vor avea parte și de alte surprize.