Comunicat de presă – 26.06.2021

Drapelul național a fost sfințit astăzi la Biserica Protopopiatului Ortodox.

Ziua Drapelului Național al României, celebrată în fiecare an în 26 iunie, a fost marcată printr-un ceremonial religios și militar emoționant, având o anvergură aproape de normalitate.
Seria de activități organizate de Instituția Prefectului, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” și Primăria Bistrița a început prin ceremonia religioasă de sfințire a Drapelului în cadrul Bisericii Protopopiatului Ortodox, urmată de transportarea tricolorului prin centrul vechi al orașului spre piața în care au avut loc manifestările militare și religioase.

Prefectul Stelian Dolha a transmis cu acest prilej următorul mesaj:
“Ziua Drapelului, pe care o marcăm an de an în 26 Iunie, este un prilej prin care reînnodăm legătura între trecut și prezent, între istorie și realitate, o zi în care onorăm România, valorile ei şi simbolul unităţii naţionale. Drapelul național, alături de stemă și imn, este un simbol național, modern și democratic. De fiecare dată când îl vedem arborând este imposibil să nu ne încerce sentimentul de iubire, de neam și de țară. Nu suntem deloc redundanți dacă spunem că tricolorul i-a însoțit pe români, nu doar in momentele de glorie, cât și în momentele de cumpănă. Sub tricolor ne-am câștigat independența, am luptat în Primul și al Doilea Război Mondial, am realizat Marea Unire, am trecut prin Revoluția de la 1989, am intrat în NATO și Uniunea Europeană. Astăzi, Tricolorul îi însoțește pe militarii noștri români aflați departe de țară și pe sportivi la competiții.
Steagul îl vedem înălțat și fluturând pe instituții, îl vedem purtat de copii la inimă sau sărutat de sportivi, acest lucru denotă că el emană o putere invizibilă peste tot. Să purtăm mereu în suflet tricolorul, iar împreună să fim uniți și puternici.
La mulți ani României, la mulți ani tricolorului nostru!”

Discursurile oficialităților au fost urmate de sărutul Drapelului, urcat pe catarg pe fundalul notelor solemne ale muzicii militare.