Comunicat de presă – 26.04.2021

Săptămâna Mare începe cu recomandări pentru siguranță în magazine

Azi, 26 aprilie, prefectul Stelian Dolha și subprefecții Lorand Toth și Atilla Décsei au efectuat vizite la marile magazine din Bistrița, Beclean și Năsăud, zone predispuse la aglomerație cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale.

După o analiză a situației de la fața locului, reprezentanții Instituției Prefectului au purtat discuții cu managerii magazinelor, făcându-se un nou apel pentru responsabilizarea clienților și a personalului, cu scopul de a preveni răspândirea Coronavirusului în aceste zile.

„Săptămâna Mare este o perioadă încărcată din punct de vedere spiritual, dar și în ceea ce privește preocupările cetățenilor pentru cumpărături. Chiar dacă incidența a scăzut și acest lucru ne bucură pentru că au putut fi relaxate restricțiile, trebuie să fim vigilenți pentru ca în această săptămână lucrurile să nu ia o întorsătură neplăcută. Am demarat aceste acțiuni de conștientizare și îndrumare a reprezentanților din magazine pentru a menține situația pandemică sub control. Am rămas plăcut surprins de măsurile adoptate de unul din cele mai mari hypermarketuri din Bistrița, unde la intrare este monitorizată constant încărcătura pe magazin, iar coșurile de cumpărături sunt încontinuu dezinfectate, fiind un model de bună practică pentru restul magazinelor.”, transmite prefectul Stelian Dolha.