Comunicat de presă – 23.04.2021

23 aprilie – Ziua Forțelor Terestre

Cu ocazia celebrării acestei forțe de bază a Armatei Române, Forțele Terestre, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a organizat o ceremonie militar-religioasă restrânsă, pentru a arăta respectul cuvenit tuturor militarilor care au făcut sau fac parte din această structură, eveniment la care a luat parte și prefectul județului, Nechita-Stelian Dolha.

Activitățile au continuat la garnizoana din Prundu Bârgăului, unde a avut loc o slujbă arhierească de sfințire a Iconostasului Bisericii Militare și o ceremonie militară de dezvelire a Troiței ridicată în cinstea militarilor Batalionului 817 Artilerie.

Prefectul Stelian Dolha transmite, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, următorul mesaj:

„Deviza Forțelor Terestre ale Armatei României este „Oriunde, oricând, la datorie!”

Dragi miliari,

v-ați făcut cu profesionalism și mult devotament datoria în misiunile voastre, fie interne, fie externe, în misiunile de asigurare a păcii, în teatrele de operații. Profesionalismul vostru este confirmat prin mesajele de mulțumire și de respect pe care partenerii NATO vi le adresează ori de câte ori au prilejul.

În misiunea noastră comună de a combate pandemia și de a lupta pe frontul vaccinării, v-ați dovedit un sprijin puternic și de nădejde. Ne-am bazat și ne bazăm pe voi în toată această luptă contra-cronometru pentru vaccinare, în a cărei campanie ați adus rigoare, disciplină și o bună organizare. Aceste lucruri ne întăresc convingerea că vom atinge împreună țintele de vaccinare propuse, că vom asigura imunizarea unui număr suficient de mare de cetățeni în așa fel încât să putem reveni cât mai repede la normalitate.

Sunteți arma pe care aceasta țara s-a bazat în orice vreme, de pace și război, de confruntare cu forțe ale naturii care ne-au făcut să ne simțim neputinciosi: inundații catastrofale, cutremure, iar acum acest flagel al pandemiei.

De Ziua Fortelor terestre, 23 aprilie, ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, permiteți-mi să să vă transmit toată gratitudinea și recunoștința, în numele meu și al Guvernului României.”