Comunicat de presă – 20.11.2020

Misiuni executate de forțele de ordine în prima zi de carantină la Bistrița!

Încă de la primele ore ale instituirii carantinei au fost organizate și executate misiuni de verificare, vizând respectarea măsurilor impuse prin ordinul de carantinare a municipiului.

Astfel, au fost organizate filtre formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali amplasate la intrarea și ieșirea din Bistrița, dar și dispozitive de control în interiorul zonei carantinate, cu scopul de a preveni eventuale incidente și de a interveni în cazul nerespectării măsurilor stabilite.

În prima zi de carantină, misiunile specifice au fost executate cu un efectiv de 110 forțe de ordine, astfel: 53 de jandarmi, 49 de polițiști și 8 polițiști locali, fiind folosite 48 de mijloace auto.

Polițiștii și jandarmii prezenți la filtrele organizate în punctele de referință au controlat 9.010 autovehicule și au legitimat 11.332 persoane, fiind aplicate 67 de sancțiuni, astfel: 13 amenzi în valoare de 9.000 de lei, respectiv 54 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.

În interiorul zonei carantinate au fost legitimate 468 de persoane și au fost verificate 72 de societăți comerciale, fiind efectuate acțiuni înclusiv în zonele centrelor comerciale, respectiv zona gării și autogării.

Menționăm faptul că în prima parte a zilei de ieri au predominat acțiunile de informare a cetățenilor privind măsurile care trebuie respectate.

Scopul primordial al acțiunilor forțelor de ordine este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Cu sprijinul cetățenilor, ne dorim ca la sfârșitul perioadei de carantină să atingem obiectivul comun de scădere a numărului de cazuri.

Mulțumim pentru feedback-ul tuturor celor care au înțeles că deciziile luate în ultimele zile sunt pentru a sprijini forțele medicale în tratarea pacienților bolnavi de CoVid-19. Situația evolua într-un mod îngrijorător, iar tărăgănarea luării unor măsuri nu a mai fost o opțiune. Sunt două săptămâni cruciale care ne responsabilizează pe fiecare dintre noi să ne asumăm un comportament sigur față de cei cu care intrăm în contact. Trebuie să punem virusul în izolare!

Mulțumim pentru sprijin tuturor magazinelor din oraș, unde forțele de ordine, în urma verificărilor, au constatat că se aplică măsura restricționării numărului de clienți în incinta spațiilor comerciale.