Comunicat de presă – 19.05.2021

Vaccinarea în mediul rural, mai accesibilă

Campania de vaccinare anti CoVid-19 de la nivelul județului Bistrița-Năsăud se extinde, fiind organizată o acțiune în comuna Lechința, în data de 22 mai, în Căminul Cultural.

Imunizarea va fi realizată de către o echipă mobilă de la Spitalul Militar Cluj, care va administra serul Moderna.

În pregătirea activității de vaccinare din Lechința s-a realizat o listă nominală cu persoanele din această zonă care doresc imunizarea, printre care se numără și câțiva locuitori ai unității administrativ-teritoriale Matei.

Toți cei care doresc să se imunizeze în această campanie sunt bine-veniți, chiar dacă nu sunt înscriși în listele întocmite în prealabil.

„Această campanie aduce posibilitatea imunizării mai aproape de mediul rural, preponderent la noi în județ. Mă bucură deschiderea primarului, ca organizator, dar și a locuitorilor din această zonă care aleg să se vaccineze. În aceeași ordine de idei, instituțional, am pregătit împreună cu primăriile din Bistrița-Năsăud o situație a persoanelor din alte comune care doresc să se vaccineze, situație care va sta la baza organizării și a altor campanii de vaccinare cu echipa mobilă în zonele rurale.”, transmite prefectul Stelian Dolha.

Faza de rapel se va realiza la 28 de zile de la administrarea primei doze.

Împreună reușim!