Comunicat de presă – 17.12.2020

A avut loc prima ședință de lucru extinsă pe tema organizării campaniei de vaccinare anti-covid19 în județul Bistrița-Năsăud.

Întrucât se apropie momentul demarării etapei I a campaniei de vaccinare impotriva CoVid-19, a avut loc o ședință a grupului de lucru din cadrul comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud cu managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, al Spitalului Orășenesc Năsăud, Spitalului Orășenesc din Beclean și al Clinicii Sanovil și primarii unităților administrativ-teritoriale în care vor fi amenajate centre de vaccinare.

Scopul acestei ședințe a fost de a discuta despre structura generală a centrelor de vaccinare, reguli generale de funcționare, circuitul persoanelor în centre și dotările necesare, discuție extinsă și pentru organziarea etapei a doua a campaniei de vaccinare.

Este de reținut faptul că modalitatea de organizare și funcționare a centrelor de vaccinare este bine stabilită printr-un ghid elaborat de Institutul Național de Sănătate Publică, iar discuțiile din cadrul ședinței au avut în vedere îmbunătățirile locațiilor din județ destinate desfășurării campaniei pentru ca acestea să corespundă cerințelor impuse.

Reamintim că etapa I se referă la vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății și social (sistem public sau privat), iar etapa II la populația cu grad ridicat de risc (adulți peste 65 ani și persoane aflate în evidență cu boli cronice, cu vârsta de peste 18 ani, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate).

Cancelaria Prefectului