Comunicat de presă – 16.02.2021

Instituția Prefectului sprijină R.A.R. Bistrița-Năsăud în efectuarea verificărilor ITP din teren

Registrul Auto Român reprezentanța Bistrița-Năsăud dispune de un laborator mobil dotat cu echipamentele necesare efectuării inspecției tehnice periodice la tractoare agricole sau forestiere și la mașini și utilaje autopropulsate pentru lucrări, care se poate deplasa la o locație convenită la cererea primăriilor comunelor sau orașelor din județ, în vederea efectuării ITP-ului, pentru eliberarea cărților de identitate a vehiculelor menționate mai sus sau a atestatelor tehnice, după caz.

Este vorba despre aplicarea O.G. 81/2021 și a Ordinului Ministrului Transporturilor și Turismului 2133/08.12.2005 cu modificările și completările ulterioare, care permite desfășurarea activităților de efectuare a inspecției tehnice periodice de către R.A.R. în afara sediului reprezentanței pentru tractoare și mașini autopropulsate pentru lucrări.

În acest sens, Instituția Prefectului a transmis tuturor primăriilor din județ o circulară pentru a informa edilii cu privire la această posibilitate de efectuare a ITP-ului, care vine în sprijinul proprietarilor în demersurile pentru înmatriculare sau înregistrarea la primării a vehiculelor care fac parte din categoria vizată, pe care le dețin.

Mai departe, solicitanții sau Consiliile Locale pot trimite cereri către RAR, fie prin e-mail, fie direct la sediu, pentru a stabili un calendar de efectuarea ITP-ului la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale.