Comunicat de presă – 14.01.2021

În data de 14 ianuarie 2021 a avut loc „Ședința consiliului de garnizoană”, „Analiza stării disciplinei militare pe garnizoană pentru anul 2020” și „Analiza pregătirii de mobilizare pe linie de garnizoană”.

La finalul prezentării Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, prefectul Stelian Dolha a adresat câteva cuvinte armatei bistrițene:

„Am avut pe parcursul anului 2020 o colaborare pe care aș numi-o fără cusur. Am traversat împreună cu dumneavoastră, cei din comanda Brigăzii 81 Mecanizată, într-un parteneriat solid, un an 2020 extrem de dur, cu pandemie, stare de urgență, stare prelungită de alertă, carantină. Toate au fost provocări la care, cu siguranță niciunul dintre noi nu am fi putut gândi la întâlnirea noastră din ianuarie anul trecut, odată cu începerea anului de instrucție.

Implicarea pe care ați avut-o în lupta cu Covid-19 a fost una exemplară, am știut mereu că putem să ne bazăm pe dumneavoastră, să putem găsi în dumneavoastră un real sprijin, demn de încrederea pe care cetățenii o au în armată. Implicarea dumneavoastră a dat greutate în perioada stării de urgență echipei pe care am făcut-o cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi.

Ne regăsim în acest an în fața aceleași provocări, însă acum ne cunoaștem inamicul, iar acum, tot cot la cot, organizăm o operatiune a unei vaccinări naționale fără precedent. Și am încredere deplină în contribuțiile dumneavoastră în această campanie de vaccinare de care depinde viața noastră.

Pe de altă parte, așteptăm militarii plecați în misiunile din teatrele de operații din Afganistan să se întoarcă sănătoși acasă.

Nu în ultimul rând, doresc să îi mulțumesc comandantului Brigazii 81 Mecanizată, colonelul Cornel Scurt, pentru sprijinul constant pe care mi l-a acordat în aceste nouă luni de când este la comandă și să-l asigur de întregul suport al meu și al Instituției Prefectului în acest an poate si mai complicat decât cel care s-a încheiat.”