Comunicat de presă – 13.11.2020

Măsura carantinării municipiului Bistrița – în așteptare! Autoritățile sunt în continuare în alertă!

Grupul de lucru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a reunit astăzi pentru a discuta datele referitoare la situația pandemică din județul nostru cu accent pe situația municipiului Bistrița în vederea luării unei decizii în ce privește necesitatea instituirii carantinei.

S-au analizat astfel numărul de cazuri de CoVid-19 din ultimele 14 zile, rata incidenței, precum și focarele. Datele relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistrița, precum și o scădere în incidenței. La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidență de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) și 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie, incidența este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) și 8,36/1000 locuitori (fără focare).

Având în vedere acest aspect, C.J.S.U. a hotărât să amâne pentru moment impunerea măsurii carantinării orașului, urmând să aibă loc o nouă ședință la începutul săptămânii viitoare. Cu toate acestea, situația este în dinamică și îndeaproape urmărită și analizată, iar dacă numărul cazurilor și incidența vor crește, această măsură va fi instaurată fără ezitare.

Mesajul C.J.S.U. este de a fi vigilenți, de a EVITA AGLOMERAȚIILE, de a respecta regulile de protecție sanitară și distanțare fizică, precum și legislația în vigoare referitoare la starea de alertă.

De asemenea, recomandăm administratorilor magazinelor să ia măsuri de siguranță pentru a evita crearea de aglomerații în magazinele pe care le gestionează.

Cancelaria Prefectului