Comunicat de presă – 12.05.2021

Reprezentanții Instituției Prefectului, alături de voluntari, pentru depistarea depozitului de deșeuri din Prundu Bârgăului

Activiștii de mediu ai grupului „Oameni pentru Oameni”, reprezentați de tânărul Vlad Grigoraș, după sesizarea adresată Primăriei Prundu Bârgăului cu privire la un depozit ilegal de deșeuri în zona poligonului din comună, au constatat ulterior că, în zona identificată, deșeurile au fost acoperite cu pământ.

Instituția Prefectului s-a autosesizat, astfel că subprefecții Lorand Toth și Atilla Decsei, împreună cu voluntarul Vlad Grigoraș, s-au deplasat în teren pentru constatarea situației de la fața locului.

În urma cercetărilor, a fost confirmat faptul că o mare parte din deșeuri au fost acoperite de pământ, iar în apropierea acestei zone s-a identificat și locul de unde ar fi fost extras pământul folosit pentru îngroparea problemei depozitelor ilegale de aici.

Instituția Prefectului a semnalat aceste aspecte Gărzii de Mediu, urmând ca aceștia din urmă să ia măsurile legale aplicabile.