Comunicat de presă – 12.01.2021

Instituția Prefectului, în discuții cu reprezentanții Sanitas din județul Bistrița-Năsăud

În cursul zilei de 12 ianuarie, între orele 12 – 13, în fața Palatului Administrativ din municipiu, sindicaliștii Sanitas din Bistrița-Năsăud, cu membri de din unitățile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială, s-au reunit pentru a protesta față de situaţia creată de apariţia O.U.G. nr. 226/2020 şi pentru a susține următoarele revendicări:

  • Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
  • Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată;
  • Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

Subprefectul Eugen Curteanu a avut cu această ocazie o întrevedere cu reprezentanții Sanitas din județ pentru a discuta detalii legate de revendicările acestora, dar și pentru a-i asigura că, instituțional, va intermedia comunicarea între aceștia și Guvern, prin înaintarea memoriului depus ulterior protestului de către Sanitas la Instituția Prefectului.

De asemenea, în data de 14 ianuarie va avea loc o ședință a Comisiei de Dialog Social, organizată în sistem de videoconferință și la care vor participa și reprezentanți ai Sindicatului Județean SANITAS Bistrița-Năsăud și ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud.