Comunicat de presă – 11.11.2020

Rapoarte zilnice cuprinzând îmbolnăvirile în rândul angajaților, solicitate de către Instituția Prefectului Județul Bistrița-Năsăud instituțiilor de bază din județ!

Pe fondul actualului context în care anchetele epidemiologice se desfășoară cu dificultate din cauza numărului mare de îmbolnăviri, Instituția Prefectului Județul Bistrița-Năsăud va monitoriza suplimentar numărul cazurilor și măsurile specifice aplicate în cadrul instituțiilor care fac parte din Colegiul Prefectural, Consiliului Județean și instituțiilor subordonate acestuia.

Având în vedere creșterea semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, respectiv necesitatea monitorizării cazurilor în timp real și asigurării funcționării instituțiilor, instituția prefectului a solicitat conducerilor instituțiilor deconcentrate și altor instituții ale administrației publice centrale sau județene ca, începând de mâine, 12 noiembrie 2020, să comunice zilnic un raport conținând situația îmbolnăvirilor în rândul angajaților.

De asemenea, raportul va conține și o precizare cu privire la modalitatea în care se asigură continuitatea activității, în cazul în care numărul de îmbolnăviri este mai mare.

Instituția prefectului oferă sprijin pentru găsirea de soluții temporare în cazul în care în cadrul acestor instituții apar dificultăți majore referitoare la aspectul pandemic.

Cancelaria Prefectului