Comunicat de presă – 11.02.2021

Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud a finalizat recepția și distribuirea celei de-a treia tranșe a pachetelor cu produse de igienă POAD!

Cea de-a treia tranșă a pachetelor cu produse de igienă POAD a fost distrbuită în toate unitățile administrativ-teritoriale de angajații Instituției Prefectului la centrele puse la dispoziție de primării. La nivelul județului s-a primit același număr contractat initial, respectiv 19818 pachete.

Fiecare pachet conține periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și șampon pentru adulți, precum și detergent de rufe.

Reamintim că beneficiarii programului, conform OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, sunt:

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Membrii grupului de lucru județean POAD au început distribuirea acestor pachete către beneficiarii prevăzuți la literele a) și b) urmând ca ulterior să fie distribuite pachete si persoanelor care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Amintim că POAD este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național și este gestionat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.