Comunicat de presă – 06.10.2020

Măsuri suplimentare în Șintereag, adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, pentru combaterea noului Coronavirus CoVid-19!

Conform Hotărârii CJSU nr. 32/05.10.2020, se introduc restricţii în Șintereag, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori.

Mai exact, este restricționată activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT.

De asemenea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

În plus, este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea CJSU 32.05.10.2020 se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică.

Aceste măsuri au intrat în vigoare începând cu data de 6 octombrie 2020.

Cancelaria Prefectului