Comunicat de presă – 05.11.2020

C.J.S.U. Bistrița-Năsăud: Intrarea în carantină a municipiului Bistrița este iminentă!

Astăzi, 5 noiembrie a.c., incidența raportată pentru municipiul Bistrița indică o rată de îmbolnăviri cu CoVid-19 de 6,69/1000 de locuitori. Drept urmare, se fac pregătirile necesare pentru măsurile care se impun în acest sens, punerea efectivă în aplicare a carantinei zonale necesitând mai mulți pași până la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Până la parcurgerea etapelor legale pentru pregătirea și instituirea carantinei, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a stabilit în ședința de astăzi următoarele recomandări și inițiative pentru perioada imediată:

  1. Întrucât campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an începe de mâine, 6 noiembrie, pentru a nu pune in pericol sănătatea alegătorilor, a candidaților sau a echipelor acestora și pentru a preveni răspândirea coronavirusului, C.J.S.U. recomandă ca activitățile de campanie, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cazurilor de CoVid-19 este de peste 3/1000 de locuitori, să se desfășoare prin intermediul social media și mass-media, evitând campaniile door-to-door, față în față sau adunările, pentru a reduce cât de mult contactul între persoane.
  2. De asemenea, la inițiativa Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud a fost demarată o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor, prin intermediul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu privire la regulile ce trebuie respectate cu strictețe în această perioadă.
  3. Totodată, locuitorii vor primi și mesaje de avertizare comunicate prin intermediul RO-ALERT.

_________

Măsurile impuse odată cu carantinarea municipiului vor fi comunicate imediat după elaborarea și aprobarea unei hotărâri în acest sens.

Cancelaria Prefectului