Comunicat de presă – 04.05.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Perioada de autorecenzare se apropie de final, urmează interviurile față-în-față

Astăzi, în sala mare a Palatului Administrativ a avut loc prima ședință de instruire a personalului de recensământ, recenzori, recenzori șefi și coordonatori, de la nivelul județului Bistrița-Năsăud, punându-se la punct detaliile privind desfășurarea celei de-a doua etape a Recensământului Populației și Locuințelor 2021. Etapa de auto-recenzare (metoda CAWI) se va termina pe 15 mai 2022, iar în următoarea zi începe etapa de colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri față-în-față, cu ajutorul tabletelor (metoda CAPI). Prima ședință de instruire din totalul celor programate a se desfășura pe parcursul a 6 zile a fost deschisă de către prefectului județului, Mica Oprea, președintele Comsiei Județene pentru Recensământului Populației și Locuințelor. Pe lângă aspectele generale privind derularea recensământului, membrii echipei constituită la nivelul Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, coordonată de către directorul executiv, Mircea Chira, au transmis recenzorilor, recenzorilor șefi și coordonatorilor prezenți informații cu privire la atribuțiile, activitatea și rolul pe care îl au începând cu data de 16 mai când încep întâlnirile cu cetățenii.

Cei care nu au reușit să se autorecenzeze o pot face până în 15 mai 2022. Autorecenzarea se realizează completând formularul de preînscriere pentru toți membrii gospodăriei și chestionarul, accesând link-ul: www.recensamantromania.ro.

Potrivit datelor Direcției Regionale de Statistică, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, în etapa autorecenzării, până la data de 1 mai, au fost înregistrate peste 80.430 de chestionare.