Comunicat de presă – 03.08.2020

Prefectul Stelian Dolha a participat astăzi, 3 august, alături de președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, Bogolin Ioan și directorul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, la o ședință de lucru în care a fost prezentat și Raportul de activitate al DSVSA pe semestrul I al acestui an.

“E o meserie nobilă aceasta de medic uman sau veterinar, pe care cred că, până la urmă, trebuie să o punem pe piedestalul pe care îl merită și trebuie să îi dăm importanța națională de care ea ar trebui să se bucure. Nu poți să vorbești de România ca o țară care trebuie să se dezvolte pe acest segment de creștere a animalelor și agricultură, dacă nu ai o parte sanitar-veterinară bine formată, dacă nu ai medici de calibru, dacă nu ai instrumente de lucru pe acest segment. De aceea dacă tot vorbim de România normală, România normală înseamnă asta: specialiștii sunt puși la locul lor, evaluați și plătiți, sunt respectați pentru că merită asta, pentru că sunt acolo.

Mai vreau sa vă spun că mă bazez pe dumneavoastră să ținem sub control tot ce înseamnă pesta porcină în județul Bistrița-Năsăud, cred că până acum ne-a ajutat și Dumnezeu și nu am avut, dar va trebui să fim pregătiți din punct de vedere tehnic, aveți toate condițiile, aveți și specialiști, i-am văzut în momentul în care am colaborat pe laboratorul RT-PCR și sunt convins că o să vă faceți treaba foarte bine”, a precizat prefectul Stelian Dolha în timpul ședinței.