Comunicat de presă – 03.02.2021

3 februarie 2021: Bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud

Ziua de 3 februarie a fost marcată de bilanțul activităților pompierilor bistrițeni din anul 2020.

Datele impresionante cu care am fost obișnuiți în rapoartele anuale ale ISU, cărora li s-au adăugat misiuni specifice pandemiei cauzate de Coronavirus, relevă un an plin de provocări în fața căruia pompierii bistrițeni au demonstrat, ca de fiecare dată, profesionalism și dăruire.

Prezent la această ședință, prefectul Stelian Dolha a transmis următorul mesaj:

„La bilanțul anterior nu am bănuit ce an de cumpănă ne aștepta, în ciuda experienței de oameni căliți în tot ce înseamnă situații de urgență, salvări și dezastre.

Pentru voi, cei din prima linie, fie că a fost vorba de salvatorii de la SMURD ori de pompieri, dar și de toți ceilalți prezenți la intervențiile specifice, pandemia a însemnat incertitudine în plus, dar și riscul infectării la fiecare pas, pe lângă toate riscurile pe care vi le asumați prin natura meseriei. Iar acest risc care a existat, cu toate măsurile de protecție luate, nu v-a făcut niciun moment nici să ezitați și nici să dați înapoi.

Ați salvat vieți și destine de la incendii, ați fost salvatori pentru oameni aflați în situații dramatice, pe șosele și în tot felul de imprejurări de cumpănă. Vă numărați printre acei profesioniști care inspiră  încredere, siguranță și respectul întregii comunități.

Vreau să mulțumesc celor care asigură comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în special colonelului Constantin Florea pentru activitatea sa esentială la nivelul coordonării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Vă mulțumesc tuturor, vă asigur de întregul sprijin instituțional!”