Anunțuri cu privire la modificarea programului de lucru al instituției în scopul prevenirii răspândirii Coronavirusului

UPDATE 05.06.2020:

Se reia programul obișnuit la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte!

Începând cu data de 9 iunie, ghișeele acestui serviciu sunt deschise pentru cetățeni după următorul orar:

  • Luni-Miercuri: 8:30-16:30
  • Joi: 8:30-18:30
  • Vineri: 8:30-16:30

Vă reamintim că este obligatoriu să faceți o programare prealabilă pe site-ul https://epasapoarte.ro/


UPDATE 15.05.2020:

La Instituția Prefectului – Județul Bistrița-Năsăud se reia programul cu publicul!

Activitatea de audiențe cu prefectul și subprefectul, stabilită pentru zilele de miercuri și joi, începând cu ora 10, se va desfășura în felul următor:

– se va face o programare telefonică, apelând numărul 0263/216150, oferind datele dumneavoastră;

– în ce privește regulile de sănătate și siguranță, persoanele înscrise în audiență se vor prezenta la ora indicată în zona de așteptare, amenajată la parterul Palatului Administrativ, imediat după intrare;

– de asemenea, vor fi acceptate, în cadrul unei audienței, un număr de maxim 2 persoane concomitent pentru dialogul cu demnitarul/personalul cu funcție de conducere;

– audiența va fi limitată la un interval de maxim 15 minute, respectându-se astfel recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre mai multe persoane;

– este obligatoriu ca persoanele care participă la audiență să poarte mască și mănuși de protecție și să respecte regulile de prevenire a infectării cu COVID-19 stabilite la nivelul instituției.

Asigurăm cetățenii cu privire la faptul că spațiul unde are loc audiența va fi dezinfectat înainte și după încheierea fiecărei activități.

Programul Biroului de aplicare a Apostilei rămâne neschimbat. Astfel, cererile vor fi preluate între orele 08:00-12:00, urmând ca documentele să fie eliberate între orele 14:00-16:30 ale aceleiași zile.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule își continuă activitățile de înmatriculări și preschimbare a permiselor.

În perioada 18 – 31 mai, programul de lucru de la ghișee este de luni până vineri, între orele 08:00-20:00, cu pauză de la ora 12:30 la 13:30.

De reținut:

– pentru a beneficia de serviciile de înmatriculări, radieri, numere roșii și preschimbarea permiselor este necesară o programare în prealabil, care se face pe site-ul https://bn.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatricu…/

– permiselor de conducere care au ieșit expirat în timpul stării de urgență pot fi preschimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență;

– intrarea la serviciul de permise și înmatriculări se face pe la intrarea din spate a Palatului Administrativ, iar ieșirea din instituție se va face pe intrarea din față.

– pentru informații suplimentare legate de aceste servicii, vă rugăm să apelați numărul de telefon 0754/203.232.

Ghișeele Serviciului de Pașapoarte sunt deschise începând cu luni, 18 mai, în zilele lucrătoare, între orele 08:00-20:00.

Pentru obținerea unui pașaport, este necesar să vă faceți în prealabil o programare pe site-ul https://epasapoarte.ro/

Rugămintea ofițerilor din cadrul serviciului este de a nu aglomera ghișeele. Persoanele programate vor fi chemate, în ordinea programărilor, pentru a li se prelucra dorsarele în vederea obținerii pașaportului. Intrarea la serviciul de pașapoarte se face de pe strada 1 Decembrie.

________________________________

Pentru evitarea aglomerării și, totodată, pentru sănătatea dumneavoastră, în vederea prevenirii răspândirii Coronavirusului, este IMPORTANT să nu vă prezentați la instituția prefectului mai repede de ora la care sunteți programați.

De asemenea, pentru sănătatea dumneavoastră și a funcționarilor care vă deservesc, este obligatorie purtarea măștii de protecție în incinta instituției prefectului.


UPDATE 17.03.2020:

Se reia activitatea cu publicul la Biroul Apostilă în cadrul Instituției Prefectului – Județul Bistrița-Năsăud.

Totuși, pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, au fost luate următoarele măsuri de protecție:

  • preluarea documentelor și a cererilor se va face în intervalul orar 8:00-12:00
  • prelucrarea și semnarea documentelor se va face în intervalul orar 12:00-14:00
  • eliberarea documentelor se va face în intervalul orar 14:00-16:00

Activitatea de preluare și eliberare a documentelor se va desfășura la parterul Instituției Prefectului – Județul Bistrița-Năsăud, Camera nr. 6 (Sala de audiențe).

Vă mulțumim!


UPDATE 16.03.2020:

Având în vedere evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul României, în contextul apariției și răspândirii noii forme de Coronavirus, a fost reorganizată activitatea din cadrul serviciilor publice după cum urmează:

Pentru Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor:
– Se suspendă activitatea de examinare la nivel național – probele teoretică și practică pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.03.2020, cu posibilitate de prelungire, în funcție de evoluția situației actuale.
– Se redistribuie personalul serviciilor publice comunitare teritoriale pe două schimburi, în vederea asigurării continuității asigurării, schimbul doi urmând a se finaliza la ora 20.
– Se majorează timpul de soluționare a tuturor operațiunilor specifice de înmatriculări și permise desfășurate la ghișee, la 10 minute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online.
– Se interzice intrarea oricărei persoane în sediul serviciului public comunitar (în zona de back-office) cu excepția persoanelor autorizate a căror prezență este strict necesară.
– Vor fi identificate persoanele trimise în izolare la domiciliu/carantină pentru blocarea programărilor online în sistem, în măsura în care există date centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică.

Pentru Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte (30 zile):
– Preluarea cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare, se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unei călătorii care se va efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online (https://epasapoarte.ro/).
– Transmiterea pașaportului simplu electronic de la sediul unui serviciu public comunitar de pașapoarte la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului/a persoanei care a formulat cererea se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail sau poștă de către titular/persoana care a formulat cererea.
– Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulație în străinătate/istoric pașapoarte/scutire taxe vamale, precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/comunicărilor corespunzătoare, se va efectua exclusiv prin corespondență poștală sau electronică numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgența solicitării.


UPDATE 15.03.2020:

În scopul prevenirii răspândirii Coronavirusului, începând cu data de 16 martie a.c., în cadrul Instituţiei Prefectului – Județul Bistrița-Năsăud, accesul publicului la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor va fi limitat astfel:

Vor intra un număr de maxim 10 persoane, în funcție de programări, cu menţiunea de a respecta o distanţă de cel puţin 2 metri.

Restul persoanelor vor aştepta afară, evitând aglomerarea.

La intrarea în instituție, va fi relocat un jandarm care va îndruma cetățenii în vederea respectării acestor reguli. Situația va fi monitorizată de șeful acestui serviciu.

De asemenea, începând cu data de 16 martie a.c., va fi sistată activitatea cu publicul la Biroul Apostilă.

Mulțumim pentru înțelegere.


ANUNȚ INIȚIAL din data de 11.03.2020:

În contextul prevenirii răspândirii Coronavirusului, la nivel intern, instituția prefectului a amplasat două dozatoare cu produse dezinfectante pentru mâini la intrarea în instituție, pentru ca fiecare cetățean care intră să se dezinfecteze. Acest lucru este supravegheat de personalul din cadrul Jandarmeriei.

A fost înștiințat personalul care se ocupă de curățenie să folosească produsele dezinfectante de mai multe ori pe zi în locurile în care cetățenii intră/ies din instituție sau pun mâinile (ușe, clanțe, etc.).

Au fost sistate audiențele cu publicul până la data 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire. În schimb, cetățenii pot lua legătura cu personalul din cadrul instituției prin e-mail la adresa prefect@prefecturabn.ro sau în zilele de miercuri, începând cu ora 10:00 telefonic și prin WhatsApp la numărul 0752/181383.

De asemenea, pentru a evita aglomerarea la Serviciul de Relații cu publicul, cetățenii și instituțiile care apelează la serviciile oferite de Instituția Prefectului – Județul Bistrița-Năsăud sunt rugați să solicite informații și să transmită documentația la una din următoarele date de contact:
• Număr de telefon: 0263/216150
• Fax: 0263/231095
• Adresă de e-mail: inform_publice@prefecturabn.ro

La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte nu este o perioadă de vârf, astfel încât nu sunt aglomerații de persoane.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a fost redusă aglomerația întrucât proba teoretică se desfășoară doar în zilele de joi, fiind alocat în această zi un interval orar pentru fiecare școală de șoferi. În vederea evitării aglomerării de persoane din alte motive în afară de cele referitoare la susținerea probelor pentru obținerea permisului de conducere, cererile privind activităţile specifice din domeniul înmatriculări şi permise de conducere adresate serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se depun exclusiv în baza unei programări online.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate – în original şi se va face cu cel mult 15 minute înainte de ora programată, în baza actului de identitate, numai pentru solicitantul operaţiunii (titular, împuternicit, etc.).