Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 20.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 19 august, pe raza județului nostru, 59 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Au fost verificate peste 100 de societăți comerciale, majoritatea fiind localuri de alimentație publică, și au fost legitimate peste 200 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 84 de autovehicule, dintre care 27 de mijloace de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 6000 de lei, 6 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii nr. 55/2020.

Acțiunile punctuale ale jandarmilor din ultimele 24 de ore s-au desfășurat în 34 de locații și au fost aplicate 16 sancțiuni, din care 5 de amenzi în valoare totală de 1.450 lei și 11 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, jandarmii montani patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!